Изабелла Шиникова стартира с победа на турнир в Рим

11:31, 09 май 17 / Спорт 25 317 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Изабелла Шиникова започна с победа на тенис турнира „Trofeo Reale Mutua” в Рим (Италия)с награден фонд 25 хиляди долара. Поставената под №1 в схемата българка победи с 6-4, 6-4 квалификантката Никол Гадиен (Швейцария) за час и 18 минути. Това съобщи БГНЕС. 

Във втория кръг Изабелла ще играе срещу № 413 в света Камила Скала от (Италия). Шиникова продължава и в надпреварата на двойки. Българката в тандем с Джорджия Марчети от (Италия) се наложиха с 6-2, 7-5 над Александре Де Роса (Бразилия) и Джорджия Теста (Италия) и се класираха на четвъртфинал.

Втората ракета на България Виктория Томова ще играе срещу рускинята Ана Блинкова №127 в света в първия кръг на турнира на червени кортове Кан-Сюр-Мер (Франция) с награден фонд 100 хиляди долара. За Томова това ще бъде първи мач от точно един месец, в който лекуваше леки контузии.

Александрина Найденова е поставена под №6 на тенис турнира „XV Torneo Conchita Martinez” в Монсон (Испания) с награден фонд 25 хиляди долара. В първия кръг Найденова ще играе срещу №345 в света Валерия Страхова (Украйна). Александрина Найденова в тандем с Валентини Граматикопулу (Гърция) са поставени под №1 в схемата на двойки и ще започнат от четвъртфиналите.

Диа Евтимова ще започне от основната схема на турнира в Нейпълс,Флорида, (САЩ) с награден фонд от 25 хиляди долара.

Юлия Стаматова и Ани Вангелова започват в основната схема на турнира на червени кортове в Анталия (Турция) с награден фонд 15 хиляди долара. Стаматова е поставена под №6 и ще играе в първия кръг срещу аржентинката Мария Лурдес Карле. Ани Вангелова ще стартира срещу Ярден Аклер (Израел). Ако двете българки се класират за втория кръг ще играят една срещу друга. Още три българки се включиха в квалификациите, но отпаднаха. Това са Симона Борисова, Михаела Кафтанова и Невена Георгиева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама