В Харков радикали нападнаха участници от „Безсмъртния полк“

12:33, 09 май 17 / Свят 25 242 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В украинския град Харков стана сбиване край Мемориала на славата между участниците от акцията „Безсмъртният полк“ и радикали, предаде украинската агенция УНИАН. Това съобщи РИА Новости.

 

Участниците от акцията се събраха на няколко метра от паметника, започнаха да скандират „Фашизмът няма да мине“, да пеят съветски песни и да рецитират стихове за „гражданската война в Донбас“. Сбиването започна при изпълнението на една от песните. Страните бяха разпръснати едва след намесата на 50 полицаи с каски и палки“, казва се в съобщението.

Никой не се е обръщал за помощ към медицинския пункт край паметника. Сред сблъсъка участниците в акцията продължиха да пеят и да скандират лозунги.

БГНЕС напомня, че „Безсмъртният полк“ е марш, по време на който хората носят снимки на свои роднини, които са участвали във Великата Отечествена война, както в Русия и в други бивши съветски републики наричат войната срещу хитлеристка Германия, предопределила до голяма степен целият ход на Втората световна война. Акцията се провежда не само в Русия, но и в други страни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама