Оставиха в ареста четирима мъже, обвинени в отвличане

17:01, 09 май 17 25 372 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Съдът уважи искането на  Окръжна прокуратура - Русе и взе мярка «задържане под стража» по отношение на четирима, отвлекли мъж. Информация за делото съобщава Апелативна прокуратура - Велико Търново. 

Прокуратурата е привлякла в качеството на обвиняемии Асан Ю. /34/, Мерджидин Ю. /33/, Георги Д. /34/ и Демир М. /47/ за това, че 25 април 2017 г. в гр.Русе и землищата на селата Червена вода и Николово, отвлякли другиго – С. Б., като деянието е извършено в съизвършителство от две или повече лица.

Съдът е приел доводите на прокуратурата, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение, че четиримата са извършили деянието, за което са привлечени като обвиняеми. Съдът приема, че е налице и реална опасност лицата да извършат престъпление и да се укрият,  за което свидетелства начина на извършване на деянието, разкриващ по–висока обществена опасност - упражнено физическо насилие спрямо пострадалия, отправяни закани спрямо негово имущество, както и спрямо неговият и на негови роднини живот, при нанесения побой му е причинена средна телесна повреда и три счупени ребра.  

За извършеното деяние законът предвижда наказание от 5 до 7 години лишаване от свобода. 

Причина за отвличането е, че обвиняемите са подозирали отвлеченият за палеж на сграда, извършен преди време.

На базата на тези обстоятелства, съдът е взел спрямо четиримата мярка за неотклонение „Задържане под стража”. Определението подрежи на обжалване пред Апелативен съд - Велико Търново.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама