„Пътна полиция”-Сливен с акции в рамките на кампанията „Спаси живот! Намали скоростта!“

17:23, 09 май 17 25 371 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Четвъртата глобална седмица на Организацията на обединените нации за пътна безопасност се провежда до 14 май, припомниха от полицията в Сливен. Тази година тя преминава под мотото „Спаси живот! Намали скоростта!“ и е с акцент върху намаляване на скоростта в населените места.

В опит за пореден път да въздейства върху високите скорости по българските пътища, „Пътна полиция“ планира да ограничи движението с „пълна газ“ чрез три специализирани полицейски операции.

При първата е предвидено автопатрули да следят за скоростта в районите на учебните заведения в пикови часове преди започване и при приключване на учебните занятия. При втората екипи на „Пътна полиция“ ще се разположат в участъци с концентрация на пътнотранспортни произшествия. При третата ще се обърне внимание на малките населени места, където скоростта ще се контролира от оборудвани с технически средства патрулни автомобили.
И в трите операции ще се използват всички налични мобилни и стационарни камери.

„Пътна полиция“ напомня, че ако не си платил глобите си по Закона за движението по пътищата, при проверка на пътя може да ти бъде отнето свидетелството за управление на МПС, а моторното ти превозно средство да бъде спряно от движение до заплащане на дължимите глоби. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама