Тръмп възнамерява да започне серия от уволнения в ПР отдела си

02:44, 13 май 17 / Свят 25 341 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Президентът Доналд Тръмп смята, че неговите подчинени, отговарящи за връзките с обществеността и медиите, не се справят с работата си и обмисля уволнение на някои от тях. Това се съобщава в петък в електронната версия на американския вестник "Уолстрийт джърнъл", информира БГНЕС.

Според източниците на изданнието в администрацията, "Тръмп обмисля съкращения в отдела по комуникациите, който, според него, не успява да се справи с предотвратяването на ожесточените дебати относно уволнението на Джеймс Коми от поста на директор на ФБР". Както се подчертава в публикацията "президентът не изключва възможността за замяна на прессекретаря Шон Спайсър". Промените обаче няма да касаят само един човек, а най-вероятно ще доведат до реорганизация на целия отдел, отговаряш за комуникациите и стратегиите в сферата.

По-рано в петък американският държавен глава предложи пресконференциите за представителите на медии да бъдат премахнати и заменени с разпращане на писмени отговори на журналистически въпроси, за да не се разпространява "неточна" информация в средствата за масова комуникация. Той изрази още мнение, че заради "твърде голямата му активност" на президентския пост, неговите служители не успяват да следят събитията и да отговарят с "абсолютна точност" на въпросите на журналистите в Белия дом.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама