Конкурс на името на Иван Георгиев се провежда в родното му село Дъбовик

07:20, 13 май 17 25 717 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес в село Дъбовик ще се проведе ХХІІ национален конкурс за млади изпълнители на кавал и добруджански народни песни „Иван Георгиев”, съобщиха от общинската администрация.

Целите на музикалната надпревара са съхраняване и популяризиране на добруджанския фолклор и поощряване изявите на най-добрите млади изпълнители. Право на участие имат всички желаещи на възраст от 7 до 25 години. В конкурса участниците се представят с изпълнение на кавал или на добруджански песни, една от които от репертоара на Иван Георгиев. Представянето им се оценява от жури, в чийто състав влизат изтъкнати специалисти и музикални дейци. Журито самостоятелно определя критериите за оценка на изпълненията и разпределянето на паричния награден фонд. Изпълнителите се класират по възрастови групи и категории. Училищата по изкуствата и неспециализираните учебни заведения и школи се състезават отделно.

Всички участници се награждават с грамота за участие. Във всяка група се присъждат І, ІІ и ІІІ награди и поощрения. Най-голямото отличие на конкурса е Голямата награда – за най-добро изпълнение на песен на Иван Георгиев.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама