За пети път ще се проведе "Събрали ми се, надиграли в Добруджа"

07:48, 13 май 17 25 523 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Пети национален фолклорен фестивал на любителските клубове за народни танци и детски танцови състави „Събрали ми се, наиграли в Добруджа” ще се проведе днес в Добрич. Организатори са Община град Добрич, общински младежки център "Захари Стоянов" и сдружение „Пъстър Хоровод“ при ансамбъл „Добротица“. Фестивалът ще е в Летен театър.

Съставите ще се представят в три тура: с две автентични хора от различни етнографски области и с хореографска разработка върху автентично хоро. Ще има надиграване по двойки в два кръга: общо надиграване на всички двойки; двойките - финалисти се състезават по зададена от журито програма.

Танците на участниците във фестивала ще бъдат оценявани от компетентно жури, което ще вземе под внимание стила, характера и изпълнението на хората, както и духа на танцьорите. Резултатите се обявяват на церемонията по награждаването.

Фестивалът ще започне с дефиле от 9 часа на всички участници, което ще премине по центъра на Добрич. Официалното откриване е от 10 часа в Летния театър.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама