Бургас харесва младите” с първо мащабно събитие

08:49, 13 май 17 25 377 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Първото голямо мероприятие, което е част от инициативата „Бургас харесва младите”, ще се проведе днес на Централния плаж в морския град, съобщиха от Общината. Идеята за събитието, както и неговата реализация, са изцяло дело на ученическите и студентските съвети. Това е и целта на инициативата - да насърчи сътрудничеството между младите хора в града и те реално да участват във вземането на решения и реализацията на съвместни проекти.

Мероприятието се състои от двa сегмента - спорт и концерт. Спортната част ще започне точно в 09:00 часа и включва плажни турнири по футбол, волейбол и бадминтон. 14 училища са заявили участие, както и двата университета. Предвидени са три развлекателни игри: "Кой по-бързо?", "Пътуваща топка" и "Теглене на въже", в които могат да се включат всички желаещи ентусиасти, независимо от тяхната възраст.

Много разнообразен, наситен с песни и танци концерт са ни подготвили младите бургазлии. Участие в него с песни, танци, мажоретни състави и фолклорни формации, ще вземат 6 училища, а "Централен Полицейски Карате и Джу Джицу Клуб" - Бургас ще демонстрира величието на японското бойно изкуство. Начало на концерта - 12:00 часа на сцената на Община Бургас на Централния плаж.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама