Стартират "Индустриални дни на кариерата"

08:56, 13 май 17 25 323 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Започват „Индустриални дни на кариерата“ като втори етап, продължение на стратегическата инициатива „Информационни дни на кариерата в Тракия икономическа зона (ТИЗ)“, която се проведе в началото на 2017 г. Организатор на специализираните срещи на представители на фирми с търсещи работа е JobTiger, подкрепен от „Клъстер Тракия икономическа зона“, община Пловдив и Българската търговско-промишлена палата. Именно 1000-та кандидати, които посетиха събитията от инициативата, доказаха, че тези лични срещи са необходимост в процеса на набиране на персонал за производствените предприятия.

Срещите с работодателите протичат под формата на кариерен форум, като след презентации на компаниите, всеки търсещ работа може да говори с представителите им, да разбере повече за отворени позиции и условията на работа и да кандидатства на място. Предстоящите събития от формата „Индустриални дни на кариерата“ са в Пазарджик, хотел „Хебър“, днес от 10 до 12 часа. Входът е свободен и всеки търсещ работа може да посети събитието.

Огромният успех на първите срещи с работодателите от ТИЗ е поводът за създаването на Индустриалната карта на България – платформата Industria.bg. Едни от въпросите, на които картата отговаря, е в кой регион какви кадри има, нуждите на всяка фирма от конкретни работници. Тя дава възможност на търсещите работа да намерят по-добри перспективи. Освен да помогне за решаването на проблемите с недостига на персонал, проектът се очаква да повдигне отново темата за индустриалната кариера в България и за възможностите за развитие и добър живот, които тя реално дава.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама