Художничка стана Царица Роза 2017 в Казанлък

09:21, 13 май 17 25 767 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Абитуриентката Цветелина Илиева от  Националното училище по пластични изкуства  „Академик Дечко Узунов“  стана новата Царица Роза. Тя бе избрана измежду 21 красиви девойки на Казанлък на блестящ конкурс – спектакъл снощи в Дома на културата „Арсенал“ в града.

Високопоставеното и неподкупно жури оцени красотата на Пламена Желева от ПХГ „Свети Свети Кирил и Методий“ като първа подгласнича на Царицата и Ванеса Цветкова от СУ „Екзарх Антим I“ като втора.

„Не мога без рисуване и ще продължавам да творя!“, каза на представянето си като момиче с характер Цветелина и заяви, че иска да се развива като илюстратор, а след победата положи царска клетва „да носи короната с достойнство и гордост“.

Седемчленното жури, чиято неподкупност традиционно гарантира японският посланик в България бе председателствано от Николай Ибушев, почетен гражданин на Казанлък и генерален директор на „Арсенал“АД, с участието на временно управляващия Посолството на Япония в България Сусуму Уеда, извънредния и пълномощен посланик на Република Азербайджан Нейно Превъзходителство Наргиз Гурбанова и родените в Казанлък Дизайнер на годината и носител на „Златна игла“ Мариела Гемишева, поп певицата и писател Светла Иванова, популярното лице от модния подиум Лора Георгиева, носителка на Короната на Царица Роза 2007 и професионалният фотограф Макс Буковски.

Под домакинството на Кмета на община Казанлък Галина Стоянова тържествената церемония уважиха Негово Високопреосвещенство Старозагорски митрополит Киприан, народни представители от Старозагорски избирателен район, много близки и приятели на хубавиците, жители и гости на града.
„Традициите са това, което предаваме напред. Пожелавам на всички много феерични и красиви празници!“, каза Га.ина Стоянова и благодари на дарителите, на момичетата, които правят празника толкова красив, на всички, които носят празничните дни в Розовата долина в сърцата си.
Най-очакваното събитие в Казанлък за избора на 49-та Царица Роза премина в наситени с емоции забавления за публиката. С дъжд от над 500 цветни балона и красиви фойерверки на финала, бе дадено началото на 114-тия Фестивал на розата в Казанлък.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама