Ще се чуе ли гласът на младежите от малките населени места в Разград

09:49, 13 май 17 25 580 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Стимулация за откриване на новости и различия в „Младежки информационно-консултански център в Разград” нарекоха своята втора работна среща младежите, списващи „Вестник Без име - от и за младите хора“. На 12 май в МИКЦ – Разград в „Работилницата за идеи и иновации“ се обсъждаха първите вестникарски статии на начинаещите репортери, съобщи ръководителят на проекта Диляна Георгиева.

 В редакторския екип на младежкия вестник участват 16 младежи от област Разград, сред които и юноши, които вече имат „Име“, създавайки играта „Точно в 4.20“. Организаторите на проект “Младежки информационно-консултански център в Разград“ с нетърпение очакваха да видят написаните материали по теми, които вълнуват младите хора от седемте общини и бяха приятно изненадани от техния репортерски нюх и начина, по който бяха интерпретирани темите от младите репортери.

„Само три ли са начините за успех и как да успеем в провинцията?“ е работното заглавие на една от планираните рубрики за вестника. В нея ще бъдат поместени мечтите на момчетата и момичетата от малките градчета и селца; отговорите на въпроса: какво е по-важно- да трупаш знания или да търсиш себе си?; колко смелост е нужна на едно момиче за да бъде себе си, днес.

В срещата се уточниха и въпросите за блиц–интервю, което ще се проведе с директорите на училища от седемте общини в Разградска област.

Подлистник с лично творчество, „тийн размисли“, спортна страница, интересна интелектуална игра, музика, изгряващи звезди.

Имат ли репортерски нюх днешните младежи, как са развили и интерпретирали темите, какви още интересни проблеми са доловили и имат ли име ще разберем на трета среща на младите репортери през месец юни.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама