Полицията в Хасково затегна контрола на абитуриентите

10:05, 13 май 17 25 397 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Полицията е осигурила охрана на обществения ред, сигурност и безопасност на движението в районите на училищата и заведенията, в които ще се провеждат абитуриентски балове. От пресцентъра на полицията в Хасково информираха, че са взети мерки за ограничаване използването на пиротехнически средства.

Служителите на МВР ще осъществява и превантивен контрол за употреба на алкохол и неправоспособни шофьори и ще се проверяват автобусите, с които ще се провеждат екскурзии с абитуриенти.

Въпреки мерките, които полицаи, педагози и родители вземат,  всяка година се случва по-дребен или по-сериозен инцидент, свързан с младежка самонадеяност и желание за себеизява, накърнено честолюбие, неумение за справяне в конфликтни ситуации или загуба на самоконтрол след употреба на алкохол. Инцидентите обикновено се случват в края на официалните тържества, когато младежите се насочват към заведения или паркове, за да продължат вечерта с приятели и познати извън кръга на съучениците си, обясниха от полицията.

Пътните полицаи ще санкционират и возенето на предния капак и надвесването през прозорци и люкове на автомобила.

В петък полицията се е намесила във Финансово-стопанската гимназия на Хасково. Там униформените са иззели приготвените безалкохолни за пръскането на по-малките ученици.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама