Двудневна обиколка с електрически велосипеди стартира в Русе

10:47, 13 май 17 25 322 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Двудневна обиколка с електрически велосипеди стартира днес в Русе и областта. Вчера всички желаещи имаха възможност да видят и пробват велосипедите, които бяха разположени на площад „Александър Батенберг“.

Обиколката с колелета се случва по проект “Мрежа за електрически велосипеди” на Агенцията за регионално развитие и Бизнес Център - Видин.

Регистрацията е от 11 до 13 часа днес, а самият преход стартира час по-късно – от 14 часа от площад „Александър Батенберг“ в Русе. През първия ден участниците ще се придвижат до с. Кошов, а през втория ден ще се завърнат в Русе като преминат през с. Червен и с. Нисово. Обиколката няма състезателен характер.

Желаещите да се запишат за нея трябва да имат навършени 60 години, да са здрави и да живеят или да са родени в една от областите на Северна България, граничеща с река Дунав.

Освен от България, в начинанието ще се включат и участници от Румъния.

След приключването на двудневната обиколка 10 от електрическите велосипеди остават в Русе като пет от тях ще са в Регионален исторически музей – Русе. Това е нов вид услуга, която музеят ще предлага. Посетителите и гостите могат да наемат велосипедите за определен период от време и да се придвижват между различните експозиции, разположени в града или по други, избрани от тях маршрути.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама