Национален фестивал за руска поезия, песен и танци се проведе в Шумен (ВИДЕО)

11:58, 13 май 17 / Култура 25 1379 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Областен етап на четвърти пореден Национален фестивал за руска поезия, песен и танци „Пусть всегда будет солнце“ се проведе днес от 10 часа в Народно читалище „Добри Войников – 1856“.

„Това е зоналният етап от провелите се в шестте области в Североизточна България областни етапи и класиралите се на първо място са днес тук за участие в зонален преглед на същия този фестивал“, каза пред репортер на Topnovini.bg зам.-председателят на Областния съвет на Национално сдружение „Русофили“ Петър Синджирлиев.

На сцената на НЧ „Добри Войников се качиха 82 участници, като възрастовите групи на фестивала по регламент са четири.

Първа възрастова група е за най-малките деца от детските градини и школи, втората възрастова група е за децата от първи до четвърти клас, третата възрастова група е за децата от пети до осми клас и последната възрастова група е за най-големите батковци и каки, а именно учениците от 9 до 12 клас, каза още господин Синджирлиев.

Зам.-председателят на Областния съвет на Сдружение "Русофили" Петър Синджирлиев. Снимка: Topnovini.bg

Компетентно жури ще класира най-изявените изпълнители на руска поезия, песни и танци за зоналния конкурс, а отличените на него ще представят областта на Националния събор на приятелите на Русия, който ще се състои през месец септември на язовир „Копринка“ край Казанлък.

Национален фестивал на руската поезия, песен и танци се организира от Национално Движение Русофили и с подкрепата на Фонд „Руский мир“ – Москва, Националния съюз на читалищата и Националния съюз на българските музикални и танцови дейци, като официален гост на фестивала бе главният секретар на „Русофили“ София – Кристина Иванова.

Снимка: Topnovini.bg

Снимка: Topnovini.bg

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама