Красен Кралев: Българският спортен тотализатор е основният инвеститор в българския спорт

12:07, 13 май 17 / Политика 25 387 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Българският спортен тотализатор (БСТ) е основният инвеститор и сърцето на българския спорт. Много е трудно да се пресметне точният принос на тотото за българския спорт.

Снимка: Министерство на Младежта и Спорта

С изпълнителния директор на БСТ Дамян Дамянов изчислихме, че за 60 години дейност приблизителните суми са над 2 милиарда лева, дадени за българския спорт, около 2 милиарда лева, платени данъци и над 5 милиарда печалби, раздадени на български граждани. Това каза министърът на младежта и спорта Красен Кралев по време на тържеството по повод 60 години Спорт тото.

Няма друга институция, която да може да събере на едно място толкова много легенди на българския спорт, български патриоти, които са развявали флага на страната ни в различни държави, спортни ръководители, хора, които водят нашите спортисти към успеха. Всички те са тук, за да отдадат благодарност към най-големия спонсор на българския спорт”, заяви министър Кралев.

Снимка: Министерство на Младежта и Спорта

Министър Кралев подчерта, че е било много удобно, когато Българският спортен тотализатор  е работил без да има никаква конкуренция от частните оператори, но  ръководството на организацията е доказало, че може да се адаптира към новите пазарни условия.

“В конкуренцията няма нищо лошо – това е мотив и предизвикателство тотото да се развива и да предлага нови и по-разнообразни игри, за да отговаря на потребностите на българския пазар.  В последните три години ръководството на Българския спортен тотализатор доказа, че се е адаптирало към новите пазарни условия и аз съм убеден, че ще продължи да подпомага българския спорт в същия обем”, допълни Кралев.

Снимка: Министерство на Младежта и Спорта

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама