Четирима на съд за обири в Санданско

16:05, 13 май 17 25 529 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Изправят пред съда в Сандански четирима рецидивисти от района.

Ромите са осъждани пет пъти.

Последно те били задържани след обир в дома на семейство от Микрево. В деня на извършената кражба, обвиняемите се намирали в питейно заведение находящо се в ромската махала.

След като излезли от заведението и предвид нуждата от допълнителни парични средства, решили да отидат до къщата на съселяните си, за които знаели, че в момента отсъстват от страната.

Обвиняемият Т. И. намерил стол, който поставил под прозореца на банята на къщата. Скъсал поставения комарник, повредил механизма за затваряне на прозореца и през него влязъл в дома. Другият обвиняем го последвал. От стаите разположени във вътрешността на къщата, двамата обвиняеми взели техника и електрически кабели, всичко на обща стойност 632 лева.

Откраднатите вещи обвиняемите скрили наблизо, а на сутринта започнали да обикалят и да ги продават сред жителите на с. Микрево, твърдейки че същите са тяхна собственост. Парите получени от продажбите на крадените от тях вещи, разделили помежду си.

На съд отиват и двама други криминално проявени от Санданско.

Те са безработни и се издържат от постоянни кражби.

Последното им деяние е взломен обир в гараж. Задигнали моторна резачка за дърва, флекс, акумулатори, електрически кабели и други, всичко на обща стойност 2377 лева. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама