Лидерите от Г-7 подписаха манифест за глобално икономическо развитие

16:16, 13 май 17 / Свят 25 269 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Министрите на икономиката и финансите от Г-7 подписаха манифест за глобално икономическо развитие, съобщи италианският ресорен министър Пиер Карло Падоан след срещата на върха в Бари, предаде БГНЕС.

"Този документ е резултат от извършената работа през последните месеци. Той полага основите за обща рамка на политиката за постигане на балансиран икономически растеж", каза министърът.

"На тази среща ние говорихме не само по глобални въпроси, но също и обсъдихме решенията на конкретни проблеми", заяви той.

„Седемте“ обърнаха по-специално внимание на проблема с киберпрестъпленията във финансовия сектор. Те признаха, че кибератаките са заплаха за световните икономики и са необходими мерки за предотвратяване на политическо ниво.

Финансистите призоваха правителствата, международните организации и частния сектор за разработване на политика по отношение на киберсигурността ", пише в официалното комюнике от събитието. Те са си поставили и срок за това – октомври 2017 г.

В допълнение, Г-20 потвърди мандата на ОССЕ за оценка на условията и разработването на предложения за въвеждане на данък за най-големите интернет компании (т.нар уеб данък).

„Всички участници в срещата се съгласиха, че общото решение е по-ефективно от националните планове, които могат да бъдат противоречиви и носят негативни последици", каза още Падоан. По неговите думи ОССЕ съвсем скоро ще представи своите постижения в управлението на цифровата икономика.

В Бари, където бяха взети безпрецедентни мерки за сигурност, се проведе и протест срещу политиката на индустриализираните страни и международната банкова система. На шествието присъстваха стотици активисти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама