Над 40 анестезиолози мерят сили на тенис

17:48, 13 май 17 / Спорт 25 377 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Повече от 40 български и чуждестранни студенти и медици участват в ежегодния национален тенис турнир за анестезиолози „Анестезия Оупън“, който се провежда за шести път. Състезанието е организирано от катедра „Анестезиология, спешна и инвазивна медицина“ към Медицинския университет във Варна и ще продължи и утре на тенис кортовете в кв. „Чайка“.

 

„С гордост мога да заявя, че „Анестезия Оупън“ вече се превръща в международен турнир. Изказвам своето удовлетворение и радост от факта, че с всяка изминала година той се радва на все по-голям интерес. Спортът е част от образователния продукт, който предоставя МУ - Варна. Доказателство за това са инвестициите, които направихме съвсем скоро в отбора по ветроходство със закупуването на спортни лодки. Предстои и изграждането на модерен спортен и конгресен център на брега на Варненското езеро. По този начин МУ – Варна, се изравнява с водещите университети в света. Изказвам специални благодарности на проф. Платиканов за организацията на турнира. Желая на всички участници успехи и бъдещо развитие. Нека любителите на спорта стават все повече!“, каза при откриването на турнира ректорът на Медицинския университет проф. д-р Красимир Иванов.

От ръководителя на катедрата-организатор проф. д-р Вилиян Платиканов той получи специалната награда на името на Митко Йовев за цялостен принос и утвърждаване на университетския тенис. Призът се учредява за първа година в памет на преподавателя и състезателя по тенис Митко Йовев. Той ще бъде ежегодно признание за най-добре представилите се участници в турнира и за хората със специални заслуги към тениса, съобщиха от университета.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама