Стартира двудневна обиколка с електрически велосипеди

18:04, 13 май 17 25 403 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес от площад „Княз Александър Батенберг“ стартира двудневна обиколка с електрически велосипеди за хора над 60 годишна възраст. На събитието присъства Ирена Петрова – директор на дирекция „Култура и образование“ към Община Русе, която приветства присъстващите. „Поздравявам организаторите и участниците за прекрасната инициатива. Със сигурност не е случайно, това, че тръгвате от Русе, тъй като нашият град е известен със своите иновации. Благодаря на организаторите, че дават възможност на Русе да е част от това невероятно събитие. На добър час!" сподели г-жа Петрова.

Инициативата се провежда в рамките на проект „Мрежа за електрически велосипеди“ и ще продължи до утре. Целта й е да популяризира карането на електрически велосипеди и мрежата за електрически велосипеди в трансграничния регион. 

Събитието няма състезателен характер и е предвидено групата велосипедисти да се движи компактно със средна скорост 20-25км/ч, придружавана от полицейски автомобил, техническо лице по отношение на изправността на велосипедите, медицинско лице, два съпровождащи автомобила със звукова/сигнална техника и бус за транспорт на велосипеди.

Оператор на мрежата за електрически велосипеди в град Русе е Регионален исторически музей – Русе.

От 15 май в Русе ще има 10 велосипеда, които с едно зареждане на батерията могат да изминат между 40 и 70км, а гражданите на Русе и гостите на града ще имат възможност, при желание, да се възползват от атракцията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама