Над 280 състезатели от България, Румъния, Молдова и Унгария се надпреварват в 14 дисциплини в Русе

18:17, 13 май 17 25 391 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес, на Градския стадион в Русе, кметът Пламен Стоилов откри международния турнир „Младост“ за момчета и момичета. Той се организира от местния лекоатлетически клуб „Дунав“, в партньорство с Община Русе и Българската федерация по лека атлетика. Спортен директор на турнира е известната ни лекоатлетка от близкото минало Анелия Нунева. 

На събитието присъстваха кметът на Община Русе Пламен Стоилов, зам.-кметът „Устройство на територията“ инж. Димитър Наков, зам.-кметът „Хуманитарни дейности“ Иван Григоров, народните представители Пламен Нунев и Светлана Ангелова, бившите шампиони и рекордьори Евгени Игнатов и Анелия Нунева и други гости.

„Преди пет години си пожелахме да възстановим традицията, от година на година турнирът да е по-силен и това е факт. Пожелавам на състезателите да постигнат рекорди, да няма травми и най-добрите да победят“, каза кметът Пламен Стоилов.  

В тазгодишното издание се включиха 38 клуба от страната с над 280 състезатели, както и отбори-гости от Румъния, Молдова и побратимения град Уйбуда от Унгария. Състезателите участват в общо 14 дисциплини – 7 при юношите и 7 при девойките. Първите трима от всяка категория получиха медали и символични парични награди.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама