Обещаха ремонти и нова детска площадка в Сулица

09:58, 14 май 17 25 410 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В Сулица отбелязаха за девети път празника на селото си с традиционен събор. На тържеството дойде председателят на Общинския съвет в Стара Загора Таньо Брайков. Той поздрави жителите на старозагорското село и им пожела здраве и късмет, както и да продължават да се грижат за българските обичаи и да ги предават напред.

Традиционният събор уважиха още и общинските съветници Диян Димитров и Митко Маринов, кметове и кметски наместници от общината, представители на читалища и други.

„Отделили сме средства от бюджета тази година, за да бъдат ремонтиран и пенсионерският и младежкият клуб в селото. По програма на Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) ще бъде изградена нова детска площадка, както и  беседка“, съобщи Диян Димитров. Той допълни, че благодарение на спонсори се работи по довършване на църковния храм в Сулица, но са необходими още средства, за да бъде завършен. „Надявам се, че до година-две, ще съберем сумата, защото във всяко българско село е хубаво да има православна църква, за да имат вяра и надежда хората“, допълни Димитров.

Кметът на Сулица Иванка Иванова изказа благодарност към Община Стара Загора за подкрепата и помощта, която получава подбалканското село.

Музикален поздрав към гостите на събитието отправиха Общински фолклорен ансамбъл „Загоре“, както и самодейни състави от читалищата в селата от общината. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама