Народни представители от Добрич си назначиха сътрудници

12:32, 14 май 17 25 1230 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Част от депутатите от област Добрич си назначиха нещатни сътрудници.

Според правилника на Народното събрание, всеки депутат има право на до трима сътрудници. Те се вписват в регистър с трите имена и областта, в която помагат. Плаща им се от прословутите безотчетни две трети над основната заплата за „допълнителни разходи“.

Народният представител от БСП Даниел Йорданов е назначил за свой сътрудник по регионални въпроси и законодателство Сияна Фудулова, която е бивш депутат.

Живко Мартинов от ГЕРБ има двама сътрудници, с които е работил и в предишното Народно събрание. По въпросите за околната среда и водите ще го съветва бизнесменът от Каварна Валентин Николов, известен с прякора си Цуци. Той е собственик на хотелите Роял бей в Иканталъка и Роял ковър в Каварна, стопанисва плажа в Каварна. По въпросите на земеделието ще го съветва Олга Пейчева – сътрудник в офиса в Добрич на евродепутата Емил Радев. Тя е дъщеря на зам.-председателя на Общинския съвет в Добрич.

Двама сътрудници си е назначил и бизнесменът от Добрич Йордан Апостолов, който влезе в парламента от листата на Обединените патриоти в Бургас. По въпросите на земеделието ще го консултира проф. Жеко Кунев – ветеринарен специалист от Карнобат. По въпросите на европейското и гражданско право съвети ще му дава Милко Пенчев – областен лидер на АБВ в Добрич, който бе и водач на листата на партията в областта на последните парламентарни избори.

Не са назначили до момента нещатни сътрудници депутатите Йордан Йорданов /Обединени патриоти/, Красимир Янков /БСП/, Пламен Манушев /ГЕРБ/ и Хасан Адемов /ДПС/.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама