Фестивалът на зелениката в Странджа счупи рекорда по посещаемост

13:07, 14 май 17 25 362 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Рекордните над 6000 души вземат участие в двата дни на Фестивала на зелениката 2017, който се провежда този уикенд, съобщиха от ДПП „Странджа”. За пръв път са предложени седем маршрута на природолюбителите, които са дошли в местността Ямата край малкотърновското село Граматиково. „Реката” от туристи, тръгнали по предложените от ДПП „Странджа” екопътеки, се е проточила над един километър след старта на маршрутите през първия ден.

 

14-ия Фестивал на зелениката е открил директорът на ДПП „Странджа” инж. Димо Димов, който е връчил три награди за особени заслуги към Парка. Д-р Дико Патронов, считан за един от бащите на най-големия в страната природен парк, Георги Димов, който и днес се грижи за ИПЦ „Горска сбирка” в с. Граматиково, както и Киро Киров от с. Кондолово са хората, на които тази година благодари парковата дирекция за всеотдайността към ПП „Странджа”.

В първият фестивален ден стотици туристи са тръгнали по седемте маршрута. В кулинарния конкурс са се включили вещи домакини от всичките населени места, намиращи се на територията на парк „Странджа”. В късния следобед се е провело и емоционално-образователното състезание „Мама, татко и аз”. Най-добрите и в двете надпревари са получили специални плакети.

Във втория фестивален ден ръководството на Парка предлага на своите приятели още три маршрута, ориентирани към Черноморска Странджа.

 

И тази година Фестивалът на зелениката е успял да задоволи интересите на своите приятели и почитатели с много атрактивни и разтоварващи преживявания. Всеки от участниците в празника на Странджанската зеленика е отнесъл със себе си както спомени за хубави преживявания, така и по нещо за хапване или за спомен.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама