Старозагорският „Феникс“ стана регионален шампион на Фен Купа 2017

15:22, 14 май 17 25 321 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Отборът на „Феникс“ (Стара Загора) заслужено вдигна купата на регионален шампион на Kamenitza Фен Купа 2017 за областите Стара Загора и Сливен. Освен много радост и престиж, титлата осигурява на отбора правото да участва в националните финали на турнира, които също ще се проведат в Стара Загора в края на септември, съобщиха организаторите.

Финалният мач изправи един срещу друг два старозагорски отбора  „Феникс“ и  „Дринк Тийм“. Първото полувреме премина изключително оспорвано и двата тима не успяха да си отбележат гол. Във втората половина острието на „Феникс“ Станимир Минчев откри резултата с елегантен удар в долния десен ъгъл на вратата.  Малко по-късно  Минчев удвои преднината на отбора си, а в последните минути на срещата съотборникът му Александър Иванов получи брилянтен пас от „феникса“ Ивелин Вълчев и се разписа за крайното 3:0.

Шампионите се представиха отлично и във всичките си предходни мачове и реализираха серия от впечатляващи победи. Първият им мач от груповата фаза, по ирония на съдбата, беше отново срещу подгласниците „Дринк Тийм“ и завърши с равен резултат 1:1. След това шампионите надвиха убедително „Галерия“ (7:2) и „Камите“ (4:0). Осминафиналите ги срещнаха с тима на „Флорид“, който също падна безапелационно с 5:0. В четвъртфиналите играха срещу „Ел Галактикос“ и ги надвиха с 3:2, а в полуфиналния мач се изправиха срещу „Форест“ и записаха победа с 2:0.

Почетните трето и четвърто място останаха за отборите „Форест“ (Казанлък) и „Ремиза“ (Стара Загора). С индивидуални призове бяха поощрени и най-отличилите се футболисти. Титлата „Най-добър вратар“ беше присъдена на Иван Желев от „Феникс“ (Стара Загора). За „Най-атрактивен състезател“ беше обявен Димитър Димитров от „Дринк Тийм“ (Стара Загора), а момчетата от „Ди Къмпани“ (Стара Загора) получиха награда за „Най-спортсменски отбор“, след като регистрираха най-малко нарушения.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама