Оригинални писма и снимки на Васил Левски бяха показани в плевенската "Панорама"

16:47, 14 май 17 25 476 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Оригинални писма и снимка на Васил Левски  бяха показани за първи път в Панорама „Плевенска епопея 1877 “ в Европейската нощ на музеите. Експонатите бяха част от изложбата „180 години от рождението на Васил Левски”, която бе тазгодишният акцент на проявата. 

„Радвам се, че плевенчани и гостите на нашия град имат уникалната възможност да видят тези ценни експонати, които се пазят във фонда на Регионалния военноисторически музей“, заяви председателят на общинския съвет  Мартин Митевкойто бе сред стотиците посетители на  експозицията в рамките на вечерта. 

Митев бе посрещнат от директора на "Панорамата" Емилия Зорнишка, която разказа подробности около самите експонати и как те са били съхранени до наши дни. Тя сподели, че досега писмата на Левски са показвани само при отделни инициативи и посещения, но за първи път се показват в рамките на такава проява.

Европейската нощ на музеите в Панорама започна с концерт на клуб „Веселяци” – Плевен, след което посетителите имаха възможност да видят и представяне на оръжие на воюващите сили в Руско-турската освободителна война 1877/78 г. От Регионален клуб „Традиция” се включиха с демонстрация на униформи, част от вечерта бе и Базар на книгата и изложба – базар на ученици от Професионалната гимназия по ресторантьорство, търговия и обслужване в Плевен.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама