Ще бъде подменена дограмата на поне една детска градина в Добрич

17:10, 14 май 17 25 424 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

По два начина ще се правят ремонти в детските градини в Добрич, съобщи заместник-кметът д-р Емилия Баева. Единият е т.нар. стопански начин. „Персоналът, който непрекъснато е обиждан и хулен, прави ремонти по стопански начин – перат, боядисват”, посочи тя.

В петък изтече срокът, в който директорите на детските градини трябваше да подадат заявките си за ремонти по стопански начин и за тези, които ще се възложат на външни фирми. На предстоящото заседание на Общинския съвет ще бъде внесена за одобрение актуализация на програмата за капиталови разходи.

„Имам обещанието на г-н Йорданов, че при актуализацията ще бъде отпусната сума за ремонт на детски градини и ясли, така, както и миналата година. Целта е да направим ремонт на детска градина, която най-много се нуждае”, каза д-р Баева.

„Обещали сме на директорите, че всяка година ще бъде оправяна поне по една детска градина. Защото, ако така се е действало досега, те нямаше да изглеждат по този начин. Първата задача е подмяна на дограмата и то на помещенията, където се обучават деца. Защото е недопустимо да има дървена дограма, която да е закована. Има детски градини, които не са ремонтирани, откакто са отворили”, коментира зам.-кметът. И увери, че поне на една детска градина ще се смени дограмата.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама