Корнелия Нинова: БСП подкрепя въвеждането на смесена изборна система

17:25, 14 май 17 / Политика 25 347 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Предложението на ГЕРБ за въвеждане на мажоритарния вот не се прави от правителството, защото ще се разпадне преди да е заработило. До този извод стигна лидерът на БСП Корнелия Нинова на пленума на партията, съобщи пресцентърът на “червените“.

"Целта е да се хвърли прах в очите на хората, но не и да се реализира волята на над 2 млн. души“, категорична е Нинова. 

Според нея Обединени патриоти не биха го подкрепили, защото ще останат извън парламента. 

Тя обяви, че БСП подкрепя въвеждането на смесена избирателна система и уточни, че с решението се предлага на държавните институции, на специалистите да се включат в обсъждането и разработването на проект за такава избирателна система. 

Тя предлага Националният съвет да разработи промени в закона за въвеждане на мажоритарно смесена система, което да бъде обсъдено между парламентарната група и пленумa. 

Въпреки подаваните оставки и спечелването на изборите, парламентарната подкрепа за политиките на ГЕРБ намалява, каза още соцлидерката. 

"В предизборната кампания за парламентарните избори 2017 ГЕРБ, определиха нас БСП като популистка партия и призоваха българските граждани да не ни допускат във властта“, заяви лидерът на БСП. 

"ГЕРБ внушиха, че БСП ще отклони България от европейския й път. Днес те официално си партнират с националистически партии, които настояваха за излизане от членството на ЕС и НАТО“, посочи Нинова. 

Според нея тези двойнийе стандарти показват само едно – не са важни принципите на демокрацията, нито европейските ценности, а властта. 

"Най-важно е, че двете партии се отказаха от предизборните си обещания“, заявява ощр Нинова.

Същевременно председателят на БСП  предложи промени в състава на Изпълнителното бюро на партията. Националният съвет на партията прие предложените промени в Изпълнителното бюро. Новоизбраните членове са: Владимир Москов – Гоце Делчев, Атанаска Тенева от Пловдив и Апостол Димитров от Варна.

В ИБ на БСП и на парламентарната група позициите си запазват: Стефан Данаилов, Валери Жаблянов, Драгомир Стойнев и Крум Зарков.

От народните представители в Изпълнителното бюро са освободени: Красимир Янков, Иван Ченчев, Стоян Мирчев, Александър Симов и Весела Лечева. Кирил Добрев е заявил готовност да напусне парламента, но запазва мястото си в ИБ на БСП.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама