Подновяват процедурите за паркинг на 3 нива, озеленяване и детски площадки на градината до площад „Дунав“ в Русе

19:39, 14 май 17 25 391 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Проектът за Подробен устройствен план (ПУП) за застрояване и озеленяване на градината до площад „Дунав“ е изготвен като част от Интегрирания план за градско възстановяване и развитие на Русе, припомнят от администрацията на кмета Пламен Стоилов.

Там е предвидено изграждането на паркинг на две подземни нива за по 50 автомобила и едно надземно ниво за 33 автомобила с обслужваща сграда. Освен това ще бъде извършено озеленяване със съответна алейна мрежа и разполагането на детски площадки за деца до 3 години и от 3 до 12 години, регламентирани са още кътове за сядане и декоративни монументални елементи.

ПУП е приет с решение от 8 януари 2014г. на Общинския експертен съвет по устройство на територията (ОЕСУТ). Предложение за приемане на настоящия подробен устройствен план е направено до Общински съвет – Русе през февруари 2014г., но поради липса на изискуемото произнасяне на Министерство на културата, предложението не беше разгледано. Към настоящия момент обаче вече е налице положително становище по темата на Министерство на културата от 18 май 2016 г., което е основание за довършване на процедурата по приемането на плана, отбелязва кметът Пламен Стоилов.

Поради това той предлага местният парламент да разгледа отново ПУП-а. Решение по темата Общински съвет – Русе трябва да вземе на заседанието си този месец.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама