С 54 медала се завърнаха щангистите на „Сливен” от Държавния шампионат

19:42, 14 май 17 / Спорт 25 983 Шрифт:
Автор:

54 медала отчита АСК Сливен от завършилото Държавно лично първенство по вдигане на тежести за всички възрастови групи в Смолян.

Клубът от Сливен участва с 27 състезатели, които се завърнаха с 20 златни, 20 сребърни и 14 бронзови отличия, спечелени, както в двубоя, така и в отделните движения. Според равносметката отличията са почти двойно повече, сравнени с миналогодишното лично първенство.

Шампиони станаха Стела Костова при момичетата в категория до 48 кг, юношите Жеко Иванов – 62 кг, Румян Пеловски – 77 кг, Божидар Андреев – 85 кг, Васил Маринов – 105 кг и Димитър Димитров - +105 кг.

Треньорът Пламен Братойчев обяви за Topnovini.bg, че младежкият олимпийски шампион Божидар Андреев е постигнал силен резултат в надпреварата, като е завършил с двубой от 340 килограма. Това постижение го нарежда сред най-добрите в Европа и на планетата.

Подготовката на Божидар и съотборникът му Жеко Иванов е насочена към предстоящото след месец Световно първенство за юноши до 20 години в Токио. Братойчев вярва в успехите им, но се надява ръководството на БФ по вдигане на тежести да позволи на личния наставник да бъде до състезателите си по време на престижната надпревара. Той е категоричен, че при отказ няма да заминат за първенството, както се случи преди месец с Европейския шампионат, като по този начин страната се лиши от сигурен медал.

Междувременно стана ясно, че Андреев отново не е включен в списъка с одобрените за общинско жилище. Щангистът ще продължи да тренира и да се състезава за Сливен, но очаква и Сливенска община да откликне за решаване на жилищния му проблем.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама