Тилърсън: Не можем да започнем начисто с Русия

20:03, 14 май 17 / Свят 25 267 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Двустранните отношения с Русия трябва да се върнат на нивото, което отговаря на националните интереси на САЩ, но не е възможно да започнем начисто“, заяви американският държавен секретар Рекс Тилърсън в интервю за „Фокс нюз“, цитирано от БГНЕС.

"Мисля, че ние трябва да помислим за целия диапазон на тези отношения. Има редица важни области, на които трябва да се обърне внимание и са от съществено значение за нашата сигурност“, посочи той.

Тилърсън смята, че преписваната на Москва намеса в президентските избори през ноември неизбежно ще изиграе роля във връзките между Доналд Тръмп и Владимир Путин.

"Вярвам, че има широк кръг от важни въпроси, които трябва да се решат в контекста на отношенията между САЩ и Русия", каза той.

"Очевидно е, че намесата в изборите е един от тези въпроси“, добави държавният секретар.

"Мисля, че е важно да се разбере, че ние не се опитваме да започнем от нулата.Не може да се започне от нулата, не може да се изтрие миналото“, смята той.

Тилърсън е убеден, че състоянието на отношенията между САЩ и с Русия не е добро и не е в полза на американския народ.

"Вярвам, че като цяло те (отношенията) се възприемат като нездравословни за света. Ще видим дали ще можем да ги подобрим или не", изтъкна той. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама