Григор Димитров е под №11 на „Ролан Гарос“

12:01, 22 май 17 / Спорт 25 329 Шрифт:
Автор:

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще бъде поставен под №11 в схемата на втория турнир от Големия шлем „Ролан Гарос“. След силния турнир в Рим Димитров отстъпи с едно място назад и с 2900 т. е 12-и в ранглистата на АТП. Но в Париж няма да участва петият в класацията Роджър Федерер.

Седмица преди „Ролан Гарос“ в ТОП 10 има една единствена промяна и това е присъствието на младия германец с руски произход Александър Зверев. Той спечели турнира в Рим след победа над сърбина Новак Джокович (№2) и това го изстреля сред най-добрите. Зверев записва името си като най-младият победител в Рим, както и най-младият след Джокович, който печели Мастърс-титла. За последно победа от такъв ранг сред германците имаше Томи Хаас през 2001 г..

В ранглистата продължава да е начело британецът Анди Мъри с 10 370 т. Вторият Джокович, който в началото на месеца се раздели с целия си щаб, вече ще бъде с нов треньор - Андре Агаси. За сега обаче, Ноле и американецът не двата подробности какви ще бъдат бъдещите им ангажименти. Бившият треньор на сърбина Борис Бекер определи избора като отличен. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама