Библиотека на релси тръгва в столицата

13:01, 22 май 17 / Култура 25 680 Шрифт:
Автор:

Столичната библиотека, Центърът за градска мобилност и дирекцията „Транспорт“ към Столична община пускат в движение атрактивния ретро трамвай. Той ще се движи на всеки кръгъл час от пл. „Възраждане“ до пл. „Журналист“ на 24-и,25-и и 26-и май, както и на 1-и и 2-и юни от 11,00 до 15,00 ч.

Трамваят се разпознава много лесно по логото на кампанията „Пътувай и чети“. При качването в него ще ви посрещнат усмихнати библиотекари, които ще ви предложат най-интересните и четени книги. Оставяте своята книга и взимате друга. На спирката отново ви очаква същото. Ако сте късметлии, могат да ви подарят някоя от книгите и да ви дадат безплатно едногодишна читателска карта.

На същите дати от 11,00 ч. до 17,00 ч. Столична библиотека ще обособи пространства и за размяна на книги. А те са пред Софийския университет на изхода на метрото от страната на парка, на спирката на трамваите на пл. „Славейков“ пред Столичната библиотека и на на спирката на пл. „Гарибалди“ от страната на „Подкрепа“.

На 24 май и на 1 юни на трамвайната спирка пред Столична библиотека ще бъдат писателите Теодора Димова, Марин Бодаков, Бойко Ламбовски, Петър Чухов, Илиян Любомиров, Анжела Димчева и др., от които при желание ще можете да вземете автограф.

На пространствата за споделяне на книги (пред Софийския университет, пред Столичната библиотека и пред „Подкрепа“) също ще може да получите безплатни едногодишни читателски карти. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама