Европейските министри дадоха мандат на Барние за преговорите с Лондон

14:18, 22 май 17 / Свят 25 291 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Европейските министри единодушно дадоха мандат на френския политик Мишел Барние за започване на преговорите с Великобритания за излизането й от състава на Европейския съюз. Това информира АПФ, цитира БГНЕС.

„27-те (страни членки) от ЕС приеха с единодушие решението да упълномощят преговорите по Член 50. Силен и ясен мандат за Мишел Барние“, написа в „Туитър“ заместничката на Барние Сабине Уиянд.

По-рано днес стана ясно, че Брюксел иска преговорите с Лондон да започнат 11 дни след предсрочните парламентарни избори в страната на 8 юни. „Остават само 17 дни до тези ключови общи избори. Само 11 дни след това Европейският съюз иска преговорите за Брекзит да започнат“, се казва в реч на британския премиер Тереза Мей, която трябва да изнесе по-късно днес.

След референдума за излизането на Великобритания от ЕС, подкрепен от 51,9% от избирателите Тереза Мей на 29 март официално обяви Брюксел за началото на процедурата поизлизането на Лондон от общността. През април премиерът обяви провеждането на предсрочни парламентарни избори, чиято цел е да затвърдят мнозинството на торите в парламента и така да улеснят воденето на преговорите. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама