Областният управител на Разград съдейства за решаване на проблем с неработещ асансьор в държавна институция

17:05, 22 май 17 25 579 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Гражданите, на които се налага да използват услугите на Служба геодезия, картография и кадастър към Изпълнителната агенция по геодезия, картография и кадастър, от месец февруари изкачват пеша стълбищата до шести етаж в сградата на Дома на техниката в Разград. Тогава фирмата, която поддържа асансьора в сградата, се отказва от тази дейност, съобщиха от областната администрация. Собствениците на имота – Сдружение с нестопанска цел Дом на техниката с 68,28% от идеалните части на сградата и СГКК-Разград към ИАГКК - на общо събрание вземат решение да приемат предложението на друга фирма, която иска преди да започне обслужването, да извърши основен ремонт на асансьора. Необходимата за това сума е 3000 лв. Управата на разградското представителство изпраща преписка до ИАГКК за осигуряване на необходимото финансиране. Официален отговор все още не е пристигнал и асансьорът продължава да не работи.

 

След публикация в регионален вестник в понеделник сутринта Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен също изкачи стъпалата до гишетата на ИАГКК. След среща с временно изпълняващият длъжността началник на службата инж. Анета Гьокова той се ангажира да се свърже с ръководството на Агенцията, за да постави пред тях проблема със затрудненото  обслужване на гражданите.

От проведения по-късно разговор на Областния управител Гюнай Хюсмен с изпълнителния директор на ИАГКК инж. Мима Чалева стана ясно, че проблемът е в некоректно попълнения протокол от събранието на етажната собственост в сградата. В него не е описано кой собственик каква част от ремонта трябва да финансира. При коректно попълнен документ Изпълнителната агенция веднага ще отпусне исканите средства – заяви пред Областния управител на Разград инж. Чалева. Утре, 23 май, Областна администрация-Разград организира среща между двамата собственици, на която ще бъде представена гледната точка на ИАГКК и се очаква проблемът да бъде решен.

 

Областният управител Гюнай Хюсмен благодари на редакцията на вестника за поставянето пред обществеността на този наболял проблем. Хюсмен припомня, че подобряване на отношението на държавните институции към гражданите е приоритет в неговата работа като Областен управител на Разград.  

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама