Кметството на Бърдарево вече има собствена сграда

18:27, 22 май 17 25 523 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кметството на варненското село Бърдарево, което досега се помещаваше в сградата на бившата РПК, вече има собствен дом. Новата сграда е изцяло общинска собственост и е основно ремонтирана със средства от общинския бюджет. Тя бе открита от кмета на община Долни чифлик Красимира Анастасова на празника на селото, който по традиция се чества в третата неделя на май. На него присъстваха и председателят на Общинския съвет Жеко Жеков, зам.-кметът на общината Любомир Вангелов, секретарят на общината Валентина Желева, общински съветници и други гости.

 

С литургия, отслужена от отец Стефан, беше осветен и новооткритият параклис „Възнесение Господне“ в Бърдарево. Строежът на молитвения дом е започнат с дарения, събирани от църковното настоятелство, но те са крайно недостатъчни и няколко години поред се отпускат средства от бюджета на община Долни чифлик. Сградата е окончателно завършена миналата година, но освещаването се забавя, тъй като за откриването е необходимо църковно оборудване, което също се осигурява с дарения.

Камбаната е дарена от Диян и Катя Нанкови, свещниците - от Николинка Илиева, надписът - от Катя и Асен Асенови, а осветлението е от Неделчо Христов. Иконостасът, изработен от дърворезбаря Димо Георгиев от Долни чифлик, тронната маса и позлатените храмови икони са дарени от Парламентарната група на ГЕРБ. Според възможностите си с парични средства са помогнали още Тома Христов, Яни Томов, Иван Кръстев, пенсионерите от селото.

След освещаването на параклиса бе раздаден курбан за здраве.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама