Шестима министри на контрол в парламента

05:54, 26 май 17 25 398 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Последният работен ден от тази седмица е посветен изцяло на парламентарен контрол. Депутатите ще препитат в Народното събрание общо шестима министри от кабинета, предава  БГНЕС.

Пръв на трибуната ще се качи министърът на вътрешните работи Валентин Радев, към когото има само един въпрос, отправен от левицата относно мерките на МВР за контрол над лицата, проявяващи насилие.

Министър на труда и социалната политика Бисер Петков ще отговаря на два въпроса. Първият е относно тревожните демографски тенденции в България, а вторият относно еднодневните трудови договори в селското стопанство.

Трети на трибуната ще застане регионалният министър Николай Нанков.

Той ще отговаря на въпроси относно строителството на магистрала „Струма”, относно изграждането на новия път, който трябва да свърже Русе и Велико Търново, както и на въпроси за други трасета от републиканската пътна мрежа.

Четвърти на депутатски въпроси ще отговаря екоминистър Нено Димов. Той трябва да каже за изграждането на канализация на кварталите "Средна кула" и "Долапите" на Русе, както и ще отговори на въпрос относно изпълнението на Оперативна програма "Околна среда 2014 - 2020".

За енергийния министър Теменужка Петкова парламентарният контрол е добре познат. Към нея има само един въпрос и той е за стратегията за завършване на проекта за строеж на АЕЦ "Белене".

Последна на трибуната ще излезе министърът на туризма Николина Ангелкова, която също има богат опит в отговарянето на депутатски въпроси и питания. Тя трябва да даде отговор на въпрос относно развитието на отношенията между България и Русия в сферата на туризма.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама