Предприети са мерки за предотвратяване на наводнения в Добрич

09:39, 26 май 17 25 465 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Междуведомствена комисия извърши проверка на състоянието на речните корита, водосборни дерета извън населени места и проблемни участъци по тях и потенциално опасни водни обекти на територията на областта, съобщиха от областната администрация.

Тя е възложена от областния управител Детелина Николова.

Изготвеният в резултат на проверката доклад сочи общата ниска степен на риска поради сравнително малките завирени обеми на язовирите на територията на областта и тяхното разположение.

В доклада се посочва, че в голяма част от обходените населени места е извършено почистване на прорасли в деретата, около мостове и водостоци дървета и храсти. Извършено е и продълбочаване на някои от най-критичните участъци.

Докладът показва също, че след наводнението от 10-20 юни 2014 г., са предприети значителни мерки за намаляване на рисковете от наводнения в град Добрич. Почистени и продълбочени са коритото на река Добричка и прилежащите сервитути.

В резултат на огледите са направени предписания собствениците на пътни съоръжения, които попадат в обхвата на деретата, да извършат прочистване на обектите, с цел превенция.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама