В Плевен двама бяха задържани при операция за противодействие на трафик на хора

11:58, 26 май 17 25 394 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Специализирана полицейска операция за противодействие на трафик на хора е проведена вчера на територията на Плевен,съобщи пресцентърът на Областната дирекция на МВР. В нея са участвали служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“, Първо и Второ РУ-Плевен и групата за охрана на масовите мероприятия при ОДМВР-Плевен. В хода й, на централната жп-гара в града, те задържали 49-годишен мъж, а малко по-късно, на улица „Неофит Рилски“, арестували 32-годишен, и двамата от Плевен. 

В процеса на работа са извършени процесуално – следствените действия на пет адреса в областния град, откъдето са иззети документи, вещи, магнитни носители, незаконно притежавани шест огнестрелни оръжия /5 пистолета и пушка – нарезна/ със заличени номера и неустановена към момента марка и модел, както и 65 боеприпаси от различен калибър. Назначени са експертизи. До момента е установено, че заловените извършват трафик на хора на територията на страната. 

Мъжете са привлечени като обвиняеми по досъдебно производство. Задържани са за срок до 72 часа с постановление на прокурор от Районна прокуратура  Плевен. Очаква се мярката им да бъде променена в постоянна. 

Продължава документирането на престъпната им дейност. Полицейските действия са под ръководството на прокурор от Районна прокуратура Плевен. Работа продължава разследващ полицай. 
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама