Разнообразни прояви и занимания са подготвени за децата в Разград през лятната ваканция

07:00, 04 юни 17 25 1040 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

И тази година извънучилищните звена в Разград са подготвили богата програма с разнообразни забавни мероприятия за малчуганите през лятната ваканция, съобщиха от общинската администрация.
Ваканционните дни в ЦПЛР - Център за ученическо техническо и научно творчество ще се проведат до края на юни в залите на сградата, като в заниманията по интереси могат да се включат ученици от 6 до 14 години. Заниманията по приложно и изобразително изкуство ще ръководи Георги Иванов. Милен Митев ще работи с любителите на природата и почитателите на природо-съобразния начин на живот, а Ренета Маринова ще разкрие пред децата тайните на компютрите. С желаещите да се включат в скаутските игри ще се занимава Веселина Йотова. В периода от 3 юли до 11 август ще се проведе  традиционната лятна инициатива "Еко лято". Ръководител на инициативата ще бъде директорът на ЦУТНТ Цветанка Русева.

Програмата на ЦПЛР – Център за работа с деца е предназначена за деца от първи до пети клас, а началото й ще бъде поставено на 12 юни. Малчуганите ще могат да се забавляват всеки ден от 9 до 12 часа в сградата на Центъра, където ще има занимания по кливинг, апликация, рисуване, дигитален свят. Подготвени са също занимателни игри и забавна история. От 17 юли ще започне подготовката на момчетата и момичетата, желаещи да участват в конкурс – част от програмата на Панаира на киселото мляко и Фестивал на народните занаяти. Заниманията ще бъдат водени от  Цветомира Петрова. На 10 юни на язовир „Пчелина” ще се проведе и традиционното състезание по спортен риболов по двойки, с мама, татко и приятел, организирано от ЦПЛР - ЦРД.

Ваканционната програма на ЦПЛР - Ученическа спортна школа "Руси Бухтев" предвижда обучения по спортно плуване. Уроците ще се провеждат в стрелковия комплекс под ръководството на Жана Петкова. Желаещите да спортуват тенис на корт ще могат да го направят на тенис корта на ОУ "В. Левски", като с тях ще се занимава треньорът Севдалин Стоянов. Клубът "Млад кулинар" също е възможност за всяко дете на възраст от 11 до 14 години да се изяви и да покаже уменията си. Заниманията ще се провеждат всеки вторник и четвъртък през месец юли в сградата на ЦПЛР-МУЦ-ТПО. Тайните на кулинарията пред учениците ще разкрие Даниела Кившанова.

Интересна програма за децата на Разград през лятната ваканция ще предложи и детският отдел на Регионалната библиотека „Проф. Боян Пенев”.Летните занимания за най-малките под наслов „Моята приказна ваканция” ще започнат на 20 юни. До началото на учебната година момичетата и момчетата ще имат възможност да участват в организирани инициативи. По програма всеки понеделник децата ще четат любими произведения от детски автори, а вторниците ще има детско ателие „Обичам те, слънчево лято”. Всяка сряда ще се организират детски филмотеки, а всеки четвъртък разградските деца, както и гостуващите от други градове на страната и от чужбина техни връстници ще могат да се включат в творческата работилница „Сръчко”. Петъчните дни са предвидени за забавни настолни игри.

Информацията за заниманията по интереси в община Разград през лятната ваканция е достъпна на сайта на общината в секция „Образование и спорт". 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама