Шестима убити, 30 ранените при терористичните атаки в Лондон (обновена)

06:53, 04 юни 17 / Свят 25 469 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Шестима са загиналите при терористичните атаки в събота в Лондон, а брояат на ранените се е увеличил до 30 души. Това съобщи БГНЕС.

Както заяви заместник шефът на Скотланд Ярд Марк Роули,, загиналите са 6-има души, полицията е застреляла трима нападатели. Той съобщи за около 20 ранени. По-късно от службата за Бърза помощ в Лондон обаче посочиха, че "след инцидента на Лондон Бриджж откарахме 30 пациенти в пет болници в столицата. На редица пациентите с по-малко сериозни наранявания бе оказана помощ на място", се казва в съобщението.

Според Роули, трима са участвали в терористичната атаки в Лондон в събота на Лондон Бридж в центъра на британската столица. Те насочили движещ се със скорост от 80 километра в час микробус към пешеходците. След това продължили към разположения наблизо пазар Боро маркет, където се опитали да излязат и да нападнат с ножове хората. Били застреляни 8 минути след първия сигнал в полицията.

"До момента няма данни за пострадали българи при терористичните атаки", каза за БНТ посланикът ни във Великобритания Константин Димитрови добови, че вече 10 часа в нашето посолство работи кризисен щаб. 

Димитров препоръча на сънародниците ни да следят сайта на полицията Metropolitan police, а телефоните за контакти, на които сънародниците ни могат да получат информация за техни роднини, близки и познати са: 

От Великобритания: 020 7581 3144

От България: 00 44 20 7581 3144

Константин Димитров препоръча на сънародниците ни в английската столица да избягват посещенията и разходките около Лондонския мост и на места с голямо струпване на хора.

По-късно днес премиерът на страната Тереза Мей свиква правителствения кризисен щаб "Кобра".

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама