Млади киномани се срещат днес с хип-хоп артиста и режисьор Атила

08:49, 04 юни 17 / Култура 25 820 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

С младия хип-хоп артист и режисьор Орлин Милчев с артистичното име Атила е поредният уъркшоп в рамките на Фестивалната кинокадемия, която се провежда във Варна. Дискусията на тема „Съвременно българско кино“ от 13,30 ч. в зала 6 на Фестивалния и конгресен център ще е съпроводена с представяне на късометражния му филм „Добри“, селектиран на редица международни фестивали и получил награда за най-добър български филм на студентския фестивал „Ранно пиле”.

Сюжетът е актуален – разказва за трудния път на бежанеца и приятелството между двама мъже от два различни свята. В покрайнините край границата овчарят Кольо се натъква на нелегален бежанец в младежка възраст. Тяхната среща създава необичайна връзка, но скоро те ще трябва да се изправят пред страха и агресията на хората от близкото село...

Снимка: ФКЦ

Сценарият и режисурата са на младия Атила, музикалният фон е от автентични народни песни, а НАТФИЗ е в основата на продукцията заедно с „Таймлес продъкшън груп” и „Дрийм тийм филмс”.

Орлин Милчев е от вчера във Варна и събра верните си почитатели на хип-хоп вечер в клуб „Рубик“. Срещата с него днес е при отворени врати в рамките на проекта „Фестивална киноакадемия”, който се провежда в концепцията „Варна – европейска младежка столица 2017”. Идеята да се обособи клубно място за всички младежи, заинтригувани от седмото изкуство, бе посрещната с ентусиазъм, тъй като в морската столица към момента това е единственият подобен комуникационен център за срещи с млади кинотворци от цял свят. Досега бяха проведени девет семинара с прожекции и комуникация на кинотворците от международната платформа CinEdРалица Асенова, Василена Василева, проф. Александър Грозев, Андрей Андонов, Васил Горанов и др.

Резултатът от проекта ще бъде видим в крайния етап – сформиране на майсторски клас и излъчване на младежко жури за фестивала „Любовта е лудост”, чието 25-о издание предстои.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама