Тръмп: Трябва да се възстанови действието на указа за миграцията

09:20, 04 юни 17 / Свят 25 282 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Американският президент Доналд Тръмп заяви след снощния атентат в Лондон, че е необходимо възстановяване на указа за действие в областта на имиграцията, който регламентира ограничено влизане в Щатите на граждани от редица мюсюлмански страни. Това написа той в Туитър.

"Трябва да сме умни и бдителни. Съдилищата трябва ни върнат обратно нашите права. Ние се нуждаем от закон за ограничено влизане като допълнително ниво на сигурност“, каза държавният глава.

Държавният департамент на САЩ публикува изявление, според което следи отблизо ситуацията в столицата на Великобритания.

По-рано тази година федералните съдилища блокираха мерките на Тръмп в областта на имиграцията. Той искаше да прокара постановление, с което забранява в САЩ да влизат гражданите на седем мюсюлмански страни (Иран, Ирак, Либия, Сомалия, Судан, Сирия и Йемен).

Припомняме, че шестима души загинаха, а десетки бяха ранени при нова атака в сърцето на британската столица, след като снощи бял микробус се вряза в пешеходци на Лондон Бридж, движейки се с 80 км в час. След това превозното средство продължило към пазара „Бороу маркет“, където нападнали минувачите с нож.

Нападателите са трима. Те са застреляни от полицията 8 минути след първия подаден сигнал. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама