Започва записването на втората лятна IT Академия в Бургас

10:07, 04 юни 17 25 346 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Записването за втората лятна IT Академия стартира утре и ще приключи на 16 юни, съобщиха от Община Бургас. Таргет групата е млади хора - от деца със завършен 5-ти клас до студенти с интереси в областта на информационните и комуникационните технологии.

Обучението е безплатно. Записването ще се осъществява всеки работен ден от 9:00 до 12:00 ч. и от 14:00 до 17:00 часа в Център за подкрепа на личностното развитие - Бургас, ул. "Райна Княгиня" 11. Ще бъдат сформирани следните групи:

Начинаещи:  5- 7 клас- Основи на програмирането (C++); 5- 7 клас- Уеб и графичен дизайн

Напреднали: 6 -8 клас-  Програмиране C++;  6- 8 клас- Уеб дизайн; 9- 11 клас- Уеб програмиране

За всички записани ученици ще се проведе входен тест на 24 юни 2017 г. /събота/ от 10:00 часа в Университет "Проф. д-р Асен Златаров"-Бургас, органичен корпус.

За допускане до теста, те трябва да носят бележник или ученическа лична карта и входящ номер от подадено заявление /при записването/. Резултатите от теста и списъците на участниците по групи ще бъдат обявени в сайта на ЦПЛР-Бургас и Община Бургас до 29 юни 2017 г.

Студентите ще имат възможност да се запишат в следните курсове: курсът в Университет "Проф.  д-р Асен Златаров" е на тема Java програмиране и създаване на приложения за Android;  курсът в Бургаски Свободен Университет е на тема Разработване на Уеб и мобилни приложения.

Те ще се провеждат в базите на Профилирана природоматематическа гимназия "Акад. Никола Обрешков"- за всички ученици, а за студентите - в Университет "Проф. д-р Асен Златаров" и БСУ.

Заниманията в лятна IT Академия ще стартират на 3 юли 2017 г. Графикът ще бъде публикуван допълнително.

Целта на академията е в продължение на месец ученици и студенти с интерес към информационните и комуникационните технологии да развиват и надграждат своите знания и умения в областта на програмирането, графичния дизайн и разработването на мобилни приложения.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама