Отборът на РУ-Кубрат стана първенец в зоналното състезание по стрелба

10:36, 04 юни 17 25 1285 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Зонално състезание по полицейска стрелба се проведе на 2 юни в ОДМВР-Разград, съобщават от пресцентъра на дирекцията. В надпреварата се включиха седем отбора от полицейски служители – четири тима мъже и три отбора жени. Състезанието бе заключителния етап от провеждащата се цяла седмица актуализация на професионалната квалификация на инструкторите по стрелкова подготовка с участието на служители на МВР.

По време на теоретичните занятия главен инструктор Никола Христов от Центъра по бойна подготовка и спорт при АМВР разясни тактическите подходи при използване на сила, основанията и правната регламентация съгласно закона за МВР и Наказателния кодекс. Практическите занятия бяха свързани с упражнения по динамична и ситуационна стрелба.  Конкретен казус от реалния живот – противодействие на нелегално преминаващи през държавната граница бе в основата на заключителното зонално състезание.

Снимка: ОД на МВР-Разград

Купата и първото място при мъжете завоюваха служителите от Районно управление – Кубрат. На второ място се класира отборът на ОДМВР-Разград, а на трето – Районно управление – Разград. Шампион в индивидуалното класиране при мъжете стана Иван Атанасов от НТЛ с общо сбор от точност в стрелбата и време 25,57 секунди. Среброто взе Красен Дончев от РУ-Кубрат, а бронзът отиде при Валери Николов от РУ-Исперих.

Снимка: ОД на МВР-Разград

При жените на първо място се класира отборът на „Охранителна полиция”, на второ – тимът на ОДМВР, а на трето – РУ-Разград. В индивидуалната надпревара най-добре се представи Ани Василева от отдел „Охранителна полиция”, следвана от Дафина Бърнева от сектор „Пътна полиция” и Тезджан Бошнакова от Районно управление –Разград.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама