Спряха помощите на 390 семейства в Старозагорско

10:39, 04 юни 17 25 372 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

По Закона за семейни помощи за деца в Старозагорска област през месец април са изплатени помощи по 20 953 случая на стойност 1 947 686 лв. , сочат данните на Регионална дирекция „Социално подпомагане”.

Броят на санкционираните семейства, с допуснати от децата им 5 или повече неизвинени отсъствия в училище е 390, децата са 430. Броят на санкционираните семейства на деца в предучилищна възраст, допуснали отсъствия повече от 3 дни е 62, а децата са 65. 

С направените изменения в Правилника за прилагане на Закона за семейни помощи за деца, считано от 02.05.2017 г. заявленията-декларации за отпускане на семейни помощи за деца се подават в дирекция „Социално подпомагане“ по настоящ адрес, информират от Дирекцията. Информация за записаните деца в групите на предучилищното образование или за записаните ученици в съответната степен на училищното образование, а за новата учебна година – в срок до 31 октомври ще се получава ежемесечно само по служебен  ред в Агенция за социално подпомагане от училищата и детските градини чрез Министерството на образованието и науката(МОН).

 В случаите, в които децата се обучават в учебни заведения извън системата на МОН, към заявлението-декларация се прилага и удостоверение, издадено от детската градина/училището, че детето е записано в група за предучилищно образование или като ученик, а за новата учебна година в срок до 31 октомври.

 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама