Пловдивчани спечелиха световната купа по спортна гимнастика

12:03, 04 юни 17 / Спорт 25 370 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Българският национален отбор по спортна гимнастика спечели световната купа от първенството за мъже и жени в Португалия, където миналата седмица се проведе финалният кръг. Състезателите, предимно от клуб „Аеробика АМД“, извоюваха титлата в категория „Групи“. „Показателно е, че когато се работи добре и когато има добро сътрудничество, резултатите не закъсняват“, заяви заместник-кметът Георги Титюков. .

„Досега в България не е имало такова постижение в спортната аеробика. За първи път трофеят идва в България и се извоюва от Ана-Мария Стоилова, Антонио Папазов, Дарина Пашова, Ивелина Лукаки, състезатели на клуб „Аеробика АМД“ и Тихомир Баритев, състезател от хасковския клуб „Виолина“. Те събраха необходимият брой точки, което им даде възможността да спечелят тази купа“, обясни Димитрина Къндева, старши треньор и председател на Българския съюз по аеробика.

„Победата е много голяма, защото само с една точка успяха да минат китайската група, която е многократен световен шампион и затова беше неочаквано за всички. Нашите състезатели събраха 45 точки от купите, на които участваха, а китайците имаха 44 и са почти непобедими в тази категория“, уточни Димитрина Къндева.

Освен купата състезателите са завоювали и сребърните медали на групата и бронзов медал на Антонио Папазов в категория „Мъже“, което също е успех, тъй като от 12 години не е печелен медал.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама