Към 12.00 ч. избирателна активност във ВСС е 50,17%

12:36, 04 юни 17 25 228 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Към 12.00 ч. избирателна активност при повторното гласуване за избор на членове на ВСС от квотата на прокурорите е 50,17 %. Това съобщи БГНЕС.

Заявилите желание да гласуват през интернет ще използват същите талони от гласуването в първия тур. Избирателната активност в системата за електронно гласуване може да се проследи в реално време тук.

На интернет страницата на ВСС, в раздел „Пресцентър” периодично през интервал от 2 часа ще бъде предоставяна информация за избирателната активност на гласувалите, както следва: в 14.00 ч.; 16.00 ч. и 18.00 ч.

Системата не предвижда възможност за генериране на данни относно начина на гласуване и е ограничена за достъп в интернет от мрежи, извън територията на България. Гаранциите за тайната на вота при електронното гласуване са детайлно разписани в чл. 50 - чл. 54 от Правилата. Сред тях са липса на каквато и да е информация за самоличността на избирателите, с какъв код и за кои кандидати е гласувано, достъпът до системата автоматично се блокира при пет последователни грешни опита; един избирател може да гласува само веднъж в рамките на изборния ден.

Вторият тур от изборната процедура се излъчва чрез интернет сайта на ВСС – раздел „Общо събрание на прокурорите за избор на членове на ВСС-онлайн“.

Съгласно чл. 29л, ал. 4 от ЗСВ, ако при повторното гласуване не е избран съответният брой членове с необходимото мнозинство за избрани се смятат онези от тях, които са получили най-много гласове.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама