Задържаха собственика на буса, в който загинаха 10 мигранти

13:55, 04 юни 17 25 283 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

10 души са загинали, а осем са ранени при тежкия инцидент, станал рано тази сутрин на АМ „Тракия”.

Микробусът е управляван от 16-годишен младеж, който е починал на място. Собственикът на превозното средство е задържан.

Рано тази сутрин, малко след 4.20 часа в района на 98-ми км в платното в посока София на АМ „Тракия“ е самокатастрофирал микробус, който е превозвал 17 чужди граждани без документи за самоличност.

В тази връзка в ОДМВР-Пазарджик се проведе извънреден брифинг, в който взеха участие главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов, окръжният прокурор на Пазарджик Васил Малинов и директорът на ОДМВР-Пазарджик старши комисар Йордан Рогачев. По случая е образувано досъдебно производство за причиняване на смърт на повече от едно лице. При тежкото пътнотранспортно произшествие загинаха 10 души, а 8 са ранени и са настанени в болници в Пазарджик и Пловдив. Всички те са мъже. В хода на разследването е установено, че чужденците са пакистанци, афганистанци и един сириец. Водачът на микробуса „Мерцедес” е 16-годишен младеж от София, криминално проявен за кражба и грабеж, извършени на територията на столицата. По думите на окръжния прокурор на Пазарджик Васил Малинов най-вероятно шофьорът е заспал и така се е стигнало да сблъсъка в крайпътно дърво, но се проверяват и версиите за сблъсък с друг автомобил или за техническа неизправност на микробуса. Огледите на място продължават. Главният секретар главен комисар Младен Маринов съобщи, че на територията на София, на адреса на загиналия шофьор, се извършват оперативно-издирвателни действия. Задържан е собственикът на катастрофиралия микробус.

Изяснява се защо и как е предоставен на неправоспособния шофьор и кой е реалният му ползвател. Работи се активно по установяване къде и кога чужденците са преминали у нас - на българо-турската или българо-гръцката граница. Главен комисар Младен Маринов съобщи още, че от вчера има случай с 13 укрити чужденци в ТИР, преминали държавната ни граница с Гърция. След залавянето им са предприети действия за реадмисия. Само през изминалата нощ са предотвратени два опита за незаконно преминаване на 24 нелегални мигранти на границата ни с Република Турция. Те са засечени в района на преградното съоръжение и не е допуснато влизането им в страната.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама