Ансамбъл "Златна Добруджа" ще участва във фестивал в Италия

14:00, 04 юни 17 / Култура 25 832 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Младежкият танцов ансамбъл "Златна Добруджа" към финансово-стопанска гимназия "Васил Левски" в Добрич има покана за участие в международен фолклорен фестивал със състезателен характер в град Сирмионе, Италия.

Там той ще участва в Международен фолклорен фестивал със състезателен характер в град Сирмионе, Италия, съобщи главният му художествен ръководител Коста Георгиев. Той обясни, че съставът е самодеен и се самоиздържа, за разлика от останалите ансамбли в Добрич. Това налага пътуването и престоят на младите танцьори да бъдат поети от техните семейства, което е изключително трудно. Събраната сума до момента от спонсори е недостатъчна. В тази връзка Коста Георгиев се обръща към хората с възможности и ги кани да пътуват с тях и да ги подпомогнат финансово. Апелът му е отправен към всички, които обичат българския фолклор и могат да си позволят да заделят определена сума от своя бюджет, в името на децата, които за пореден път имат възможността да прославят България и в частност Добруджа, на чужда земя.

Освен участието във фестивала в Сирмионе, са предвидени и разходки във Венеция, Белград и Славонски брод, Република Хърватия. Сирмионе е градче и община в Северна Италия, провинция Бреша, регион Ломбардия. Разположено е на 66 m надморска височина, на тънък полуостров на южния бряг на езеро Гарда.

Всички, които имат желание и възможност да помогнат на добричките танцьори, могат да се свържат с Коста Георгиев на телефон 0896350544.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама