Ученици даряват 50% от приходите от театрално си представление на болница „Пирогов“

15:15, 04 юни 17 25 335 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В периода 3 - 10 юни 2017 г. над 60 деца на възраст от 6-16 години, обучавани в „Юнити Академия“ представят творческите си проекти в направленията: театър, изобразително изкуство, творческо писане, инженерство и архитектура, роботика, това съобщават от пресцентъра на УМБАЛ „Н. И. Пирогов“.

Достигнатите реализации са плод на едногодишно професионално обучение и са част от стратегията на Академията за постоянно развитие и надграждане на обучителния процес.
На 10 юни 2017 г. ще бъде представена театрална постановка „Алиса в страната на чудесата“ по Луис Карол. Постановката ще започне в 12.00 часа в зала ДНК на Национален дворец на културата. Представя я Детската театрална школа на Юнити Академия.

Петдесет процента от всички приходи от от билети от представлението на 10 юни 2017 г. се даряват за ремонт на Спешната клиника по вътрешни болести на УМБАЛ „Н. И. Пирогов“, споделят организаторите.

Всекидневно в Спешната клиника по вътрешни болести се спасяват десетки хора в изключително тежко състояние. Клиниката се нуждае от спешен ремонт, тъй като такъв не е правен от 2000 г. насам.
Със своята инициатива да заделят 50% от средствата от продадените билети за представлението на „Алиса в страната на чудесата“, учениците поставят началото на дарителска кампания в полза на болницата, която поема най-тежките спешни случаи в България.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама